SZENTENDREI MÓRICZOS

ÖREGDIÁKOK EGYESÜLETE

2017.07.21.

Kedves Móriczos Öregdiákok!

Tombol a nyár. Az iskolákban kicsengettek, a diákok élvezik a várva várt vakációt. Befejeződött az érettségi, s egy hónapon belül kiderül, hogy mely intézmények várják a sikeres jelentkezőket szeptemberben. A továbbtanulást tervező diákok egy kicsit még izgulnak, de nem sokára ők is csatlakoznak gondtalanul pihenő, nyaraló társaikhoz.
     Mi, öregdiákok, csupán csendesen szemléljük az egy-egy tanévet, vagy iskolát befejező diákok örömét. Mi már tudjuk – hiszen elég bölcsek vagyunk hozzá –, hogy az élethosszig tartó tanulás végig kísért bennünket és kíséri ma is az ifjabb generációt. Az állandó változás, a fejlődés megköveteli az ismeretek felfrissítését, s az új információk megszerzését...
     Rajta, Fiatalok! Élvezzétek a nyarat! Szükséges a pihenés, mert ezalatt mélyül el a megszerzett tudás és ez a beépült ismeretanyag teszi lehetővé, hogy szeptemberben, vagy akár egy későbbi időpontban újabb és újabb információkat vonzzon magához. Ez a természet rendje.
     Mi, az egyesület szerkesztősége is készülünk a nyárra, a pihenésre. Hírlevelünket, honlapunkat két hónapra állítottuk össze, júliusi-augusztusi közös, nyári kiadásban.
     Vakációs meglepetéssel kedveskedünk olvasóinknak! Nyári kikapcsolódásra, könnyű olvasmányra ajánljuk fiatal móriczos öregdiáktársunk, a 2010-ben érettségizett Tóth Eszter novelláját. Eszter élete az írás. Első regényét tizenhárom éves korában írta, s azóta is rendszeresen megjelennek művei. Fogadjátok szeretettel a fiatal írópalántánk írását és olvasgassátok, lapozgassátok az alábbiakban megadott linkeken megjelenő, elérhető regényeit, novelláit.
     Végül, szeretnénk emlékeztetni benneteket múlt havi felhívásunkra, melyben motivált, tollforgató, közösségért tenni akaró volt móriczos diáktársainkhoz fordultunk!
     Kérjük, ki-ki érdeklődési területének, szakmai felkészültségének megfelelően, írjon egy-egy egyoldalas cikket az egyesület számára, az alább felsorolt témakörök közül választva, s csatlakozzon honlapszerkesztő csapatunkhoz!
     A benyújtandó írások témakörei:
        –  egészséges életmód,
        –  egészséges táplálkozás,
        –  testi-lelki harmónia,
        –  orvosi tanácsok,
        –  gyors és könnyű receptek,
        –  lakberendezés,
        –  dekoráció,
        –  ajándékkészítés otthon,
        –  divat és stílus,
        –  utazás,
        –  kirándulás,
        –  jogi tanácsok,
        –  házi kedvenceink,
        –  gondolatok a kiskertből,
        –  „De nehéz az iskolatáska!”,
        –  karrier és család.
     Természetesen, ha valaki a felsoroltakon kívül más témakört javasolna, azt is örömmel fogadjuk.
     A jelentkezéseket és a cikkeket kérjük a honlap_elnok@mzsgvendiak.hu elektronikus postacímre küldeni. Beküldési határidő: 2017. augusztus 20.
     Jelentkezéseket és az együttműködést előre köszönjük az egyesület nevében!
     Kedves Móriczos Öregdiákok! Nagyon kellemes nyári kikapcsolódást, aktív pihenést, sok-sok izgalmas programot kívánunk!
     Ha a nagy forróságban, tűző napsütésben hűs szobában időztök, lapozgassátok honlapunkat, olvasgassátok cikkeinket, írásainkat!
     Ne feledjétek, írásaitokkal csatlakozhattok szerkesztői közösségünkhöz! Örömmel fogadunk benneteket!
     Szentendre, 2017.június 30.

dr.Robicsek Margit (1974)